Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Verantwoordelijkheid nemen; pro-actief je leven vormgeven

Wat staat je te doen als je wat wilt maken van je leven. Er is zoveel dat je moet doen en er is nog meer dat je zou moeten doen. Door al die druk van buitenaf krijg je bijna het idee dat je niets in te brengen hebt en slechts geleefd wordt. Misschien heb je een gevoel dat je bent verdwaald of vast zit en zie je geen uitweg. Dat je hard werkt of dat je niets doet, maakt niet uit. Want je ben niet waar je wil zijn. Gelukkig ligt de oplossing om het leven te leiden dat je voor ogen hebt binnen handbereik: volledige verantwoordelijkheid nemen.

Dit betekent dat je het hef in eigen handen gaat nemen voor alles dat zich in je leven afspeelt. En het zal niet altijd leuk zijn. Maar het garandeert wel vooruitgang en het geeft voldoening. Door volledige verantwoordelijkheid te nemen ga je zien dat je leven zicht langzaam maar zeker buigt naar jouw ideaal. En dit versterkt je zelfvertrouwen weer, waardoor je in een opwaartse spiraal terugkomt en momentum krijgt. Je krijgt meer geluk en de goden zijn je goed gezind.

Verantwoordelijkheid nemen voor alles

Misschien ben ik wat radicaal hierin, maar ik heb gemerkt dat mijn hoeveelheid geluk nauw gekoppeld is aan de mate van verantwoordelijkheid die ik op mij neem. Dit zorgt voor een proactieve houding en de effecten ervan zijn op korte termijn zichtbaar. Het spreekwoord ,,je oogst wat je zaait’’ bestaat niet voor niks. De vraag is in hoeverre jij verantwoordelijkheid durft te nemen én hoelang je dat vol kan houden.

Neem de regie over je eigen leven terug. Wees de eindverantwoordelijke van het script dat jouw leven is. Anderen mogen er misschien niet mee eens zijn, maar vergeet niet dat jij degene bent die met de consequentie moet leven en niet zij. Succes.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *