Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Doelen stellen is slechts de allereerste stap

We staan er veel te kort bij stil. En als we het al doen reduceren we doelen stellen tot iets materialistisch. Modieuze kleren en aantrekkelijke accessoires. Die dure jas en schoenen van een bepaald merk. Een dikke of trendy auto om in te rijden. En niet te vergeten een groot huis met de modernste inrichting en apparatuur. Ergens weten we wel wat we willen, maar we blijven hangen bij deze allereerste stap.

De valkuil van doelen stellen is dat je ze gaat aanhouden als fantasie. Houvast om de dag mee door te komen, terwijl je er niet op acteert. En dat is zonde. Want hierdoor verschuif je je doelen in het oneindige door naar de toekomst. Tegelijkertijd beroof je jezelf er ook van om te leven in het huidige moment. Je geeft jezelf een fopspeen waarmee je het geluk en plezier van de menselijke ervaring vastketent.

Doelen stellen om erop te acteren

Doelen stellen is één ding. Neem er ruimschoots de tijd voor en het hoeft niet in één dag. Je kan ze gaandeweg ontwikkelen en bijschaven. Of inderdaad gewoon de beslissing maken en er voor gaan. Want daar is waar het om draait. Je zet koers en komt in beweging. Hierbij maakt het ook niet uit waar je begint, want je moet het toch allemaal doen.

Maar waarom zou je überhaupt beginnen? Zoveel anderen zijn je al voor gegaan. En alles is al gezegd. Hun kwaliteit is beter en zijn al zoveel verder. Het antwoord hierop is simpel. Er is altijd ruimte voor nog een goed iemand. We blijven denken in competitie. Het kan alleen geen kwaad als er twee goede zijn. Daarom ben jij nodig en is het belangrijk dat jij jezelf ontwikkelt tot de beste versie van jezelf.

Tevens hoe je ook niet de beste te zijn om iemand anders te inspireren of in beweging te brengen. Net één stap verder zijn is al voldoende om iemand anders te helpen. En als zelf als je niet verder bent. Ook dan kan je van waarde zijn door je ervaring, je vooruitgang en uitdagingen te delen.

Maak voor jezelf duidelijk wat het is dat je wil, kies een manier dat voor jou werkt en ga all in. Na volgende maand, drie en zeg maanden en na verloop van het jaar kan je terugkijken en bijsturen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *